Min älskade kanin Femman satt alltid vid mina fötter i köket.

Vädurskanin allt du behöver veta om denna kaninras

Vädurskanin är en populär kaninras som är känd för sin mjuka päls och stora hängande öron.

Här är han väduren Femman som hade blåa ögon. Denna tillhör en av mina vänner.
Här är han väduren Femman som hade blåa ögon. Denna tillhör en av mina vänner.

Denna ras är en av de äldsta kaninraserna och har funnits sedan 1600-1700-talet. Vädurskaniner är kända för att vara sociala och lätthanterliga, vilket gör dem till ett populärt val som husdjur.

Det finns flera olika typer av vädurskaniner, inklusive fransk vädurkanin och dvärgvädur. Fransk vädurkanin är en av de största kaninraserna och kan väga upp till 5,5 kg eller mer. Dvärgvädur är en mindre ras som vanligtvis väger mellan 1,4 och 1,9 kg som vuxen. Båda raserna är populära som husdjur på grund av deras vänliga och sociala personlighet.

Historia om vädurskanin

Vädurskanin är en av de äldsta kaninraserna. Ursprungligen härstammar den från Belgien och Frankrike där den användes som kött- och pälsproducent. Under 1800-talet började man avla fram en mindre variant av vädurskaninen som skulle vara mer lämplig som sällskapsdjur.

Min älskade kanin Femman satt alltid vid mina fötter i köket.
Min älskade kanin Femman satt alltid vid mina fötter i köket.
Kaninen Femman brukade alltid vilja ha huvudet i ett mörkt område och kroppen mot mig. På detta sätt visar kaniner att de har full förtroende för dig.
Kaninen Femman brukade alltid vilja ha huvudet i ett mörkt område och kroppen mot mig. På detta sätt visar kaniner att de har full förtroende för dig.

Den första vädurskaninen importerades till England år 1862 och därifrån spred sig rasen till resten av världen. Under 1900-talet utvecklades flera olika varianter av vädurskaninen bland annat den franska vädurskaninen och den holländska vädurskaninen.

I Sverige introducerades vädurskaninen först på 1930-talet, men det var inte förrän på 1960-talet som rasen började bli populär som sällskapsdjur. Idag är vädurskaninen en av de mest populära kaninraserna i Sverige och används främst som sällskapsdjur.

Vädurskaninen är en intelligent och social kaninras som trivs bäst i sällskap med andra kaniner. Den är också mycket lätt att träna och kan lära sig en mängd olika tricks och beteenden. På grund av sin vänliga och tillgivenhet natur är den också en populär terapidjur.

I dag finns det flera olika varianter av vädurskaniner bland annat den franska vädurskaninen, den holländska vädurskaninen och den tyska vädurskaninen. Varje variant har sina egna specifika egenskaper och kännetecken, men alla är kända för sin vänliga och tillgivenhet natur.

Jag och mina husdjur hittar alltid på något kul tillsammans

Du kan låta ditt husdjur gunga i en hängmatta tillsammans med dig om du vill.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *