Flytta smidigt med alla dina husdjur

Jag som jobbar som veterinär älskar djur och får dagligen möta djur som har ont och inte kan tala om var de har ont. Jag kommer ihåg för länge sedan när jag skulle byta min hyreslägenhet mot ett par som inte hade barn. De hade 1 hund och 5-8 katter om jag inte minns fel. När de började flytta ut sina varor blev deras hund deprimerad och lade sig precis i hallen mot utgången. Hunden såg att de var på väg att flytta och ville vara den sista att lämna bostaden. Deras katter lade dem i en bur och bar in i den nya lägenheten.

Mitt tips om du har husdjur och ska flytta

Det du kan göra är att flytta dina djur först en och en. Du behöver inte lägga in dem i någon bur utan lägg alla i din bil och bär dem till din nya bostad. Väl i bostaden så får du lägga alla i ett rum med vatten och mat. Sedan behöver du inte tänka på djuren mer utan kan flytta allt annat i lugn och ro. Man kan ej ha små barn eller husdjur omkring sig när man är på väg att flytta. Man tänker då hela tiden på risken att möbler faller på dem. Muuttofirma kan hjälpa till med flytten så du slipper göra allt själv. För då kan du om du vill vara hemma med dina husdjur eller gå ut och gå med dina husdjur. För medan du och dina husdjur är på en lång promenad så kommer Grabbarnaflytt hjälpa dig med allt inom flytt.

 

Ta och packa allt som är smått innan

Har du små saker som glas, prydnad eller annat kuriosa så packa dem försiktigt. Vill du bära dina egna små saker själv så vet du exakt var du har dina saker. Alternativt att du skriver på kartongerna tex Be careful om det är saker som lätt kan gå sönder. Minns en gång min barndomsvän som hade skickat snäckor till mig från sin Greklandsresa. På kuvert hade hon skrivit just “Be careful” för att brevbäraren skulle vara försiktig. När jag öppnade denna kuvert så fanns det bara smulor kvar av snäckorna. Brevet fanns kvar men vad som hade gått sönder fick jag inte veta förrän hon kom hem igen. Jag frågade då också vad dessa ord betydde då vi var riktigt små så visste jag inte vad det betydde.

En inbjudan till dina grannar

När du väl har flyttat till din nya lägenhet så kan du göra en inflyttningsfest. Samt gör också en för bara dina grannar och lägg in inbjudan i deras brevlådor. För det är bra att lära känna sina grannar för man kan alltid lära sig något av nya människor. Vem vet är du singel kanske du möter någon du kan trivas med. Eller har du som jag massor av husdjur så kanske du hittar någon som vill vakta din hund medan du jobbar. Vi brukar ha vår hund på mottagningen eftersom jag är veterinär och våra klienter är vana vid djur. Vår hund är så snäll och brukar trösta djur som har lite rädsla för oss veterinärer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *