Inlägg

Nu är jag och min pojkvän sambo

Det tog lång tid innan vi vågade ta över klivet och bli sambo.

Det som har varit jobbigt är när mina föräldrar hälsade på och undrade varför jag bodde ihop med en man när jag var en man. De tänkte inte så mycket på det när jag studerade för de trodde att vi var studenter som bara bodde ihop. Studietiden är förbi och vi bor fortfarande ihop och man kan aldrig se mig med en flickvän eller ens att jag talar om tjejer.

Detta har fått mina föräldrar att börja förstå att jag faktiskt är homosexuell och att jag har valt att vara sambo med min pojkvän. Ett tag flyttade han till sin egen hemstad och vi hade distansförhållande, men detta är inget att rekommendera så vi flyttade ihop igen.

När man är sambo behöver man avtal

Det är otroligt viktigt med samboavtal när man flyttar ihop. För man vet inte vad som kommer att ske i framtiden. En kvinna jag känner var väldigt arg på sin man som bedrev deras gemensamma firma tillsammans men själv hade all fullmakt. När de vände sig till revisorn för att ändra på bolagsform så ville mannen skriva allt på kvinnan för att visa henne hur mycket han älskade henne så att han kunde vinna hennes förtroende. Då säger revisorn “nej vi måste skydda dig”. Vem är denna revisor att ställa sig på mannens sida och skydda?

Det var det vidrigaste en människa kunde ha sagt att hon totalt dömde ut kvinnan på förhand och ställde sig på mannens sida. Hon vet inget om deras relation eller varför ens kvinnan började kräva dessa saker. Till saken hör att mannens föräldrar försökte bli av med denna kvinna så fort de inte kunde tjäna pengar på henne längre. Samt att kvinnan inte kunde få barn gjorde det ännu lättare för dem att bara bli av med henne. Därför gjorde kvinnan allt sin makt för att allt skulle delas lika och även köpte en lägenhet med lån för att ingen utomstående varken någon revisor eller empatilösa föräldrar skulle lägga sig i deras förhållande någon mer gång. Denna kvinna älskar sin man mer än något annat på denna jord. Hon känner ibland att skulle det hända hennes man något skulle hans föräldrar inte vara lika lidande som hon skulle bli.

De förstår inte vem hon är och vilken kapacitet hon besitter. Hon förstår nu vem de är och vilken kapacitet de besitter.

Vill du läsa mer om avtal online kan du besöka Svea Avtal och läsa så du inte hamnar i kvinnans situation. Inte för att hon förlorade pengar utan folk fick för sig att de då kunde eliminera henne när de än ville. Man bör ha avtal på allt så att obehöriga inte träder in som parasiter i ens liv på något sätt. Vare sig det är mannens föräldrar, syskon eller den revisor han hittat så ska ingen kunna ha mer att säga än mannens egen fru eller sambo. Må ingen råka ut för det som kvinnan ovan råkade ut för.

Mannen tror att kvinnan nu har glömt allt och ser på hans familj som innan. För innan såg hon hans familj som sin egen familj. Nu ser hon på dem som skådisar i ett dåligt tv program och har ingen känsla för någon av dem.