Inlägg

Hygien är väldigt viktigt när vi städar

Det här sista halvåret har varit en tuff period för många av oss när vi flyttar till nya bostäder och behöver städa hela huset själva.

Ingen går oberörd förbi detta därför anlita i stället en expert inom området nämligen Excellent Moving som ni kommer garanterat bli nöjda med. Och nu när hösten börjar, kommer en andra våg dvs då ska man helt plötsligt vårstäda i den nya lägenheten. Nu när man vill och hoppas att det ska ta slut med all städning. För är det något som börjat ta slut så är det tålamodet. Själv fick jag träna på att leva med diska själv fyra månader innan jag tog till hjälp. Som nybliven och ensamstående småbarnsförälder var jag så gott som livegen dygnet runt i flera månader. Detta trots hjälp från det lilla miraklets mormor och morfar, farmor och pappa. Faktum är, att jag knappt märkt av disken på grund av detta. Jag har haft fullt upp med att få vardagen att gå ihop, och att sova igen på dagen när jag inte kunnat på natten.

Nu är vi mitt inne i att flytta till en ny bostad och behöver verkligen städhjälp

När det pratats för mycket  städning mm om det på tv, så har jag valt att stänga av. Jag har behövt spara på energin. Jag har heller inte begränsat dotterns anhöriga från att komma hit  och stöka till ibland. Hygien är så viktigt  så jag ber gästerna tvättarsina händer innan. Rätt eller fel? Jag vet inte. Men jag vet att hennes anhöriga är viktiga för henne och att hon är viktig för dem.

Jag vet att en av de finaste sakerna i livet är just en varm, trygg och kärleksfull famn. Och jag vet att en kram kan skingra ensamhet, sorg och sänka den inre stressen. En kram kan skapa både känsla av trygghet, mening och sammanhang. Barn, till skillnad från de flesta vuxna,  lever mer genom känslan än intellektet. De förstår inte alltid att om de nekas en kram, kan det vara för att skydda dem, eller de anhöriga. Att nekas närhet till en älskad, kan sätta sig som en tagg i hjärtat. Precis som att det kan göra lika ont att tvingas neka någon man älskar en kram.

Just därför har jag valt ett öppet förhållningssätt till anhöriga, och restriktivt till omvärlden. Anhöriga får välja själva om de vill hålla sig borta. Om man ska dra det till sin spets så har vi alla redan en bacillskräck. Vi får den i samma ögonblick som vi föds. Frågan är bara hur, var, när och varför vi ska städa. Alla måste vara med och flyttstäda eller så får vi anlita en flyttfirma för ingen i vår familj orkar städa.

Det får kosta en extra slant att anlita en städfirma för flyttstädningen och då får vi hålla igen plånboken lite. För ska man leva bekvämt så kan man heller inte slösa bort pengar på annat. Just nu är vår flytt det viktigaste vi måste tänka på. Allt annat i livet får vänta så länge.