Okategoriserade

En ganska rörig dag på jobbet

Ni som följer mig vet att jag jobbar som veterinär och vissa dagar kan verkligen vara stressiga. Som när en person kommer in med en hund som är rädd för oss veterinärer. Då blir det verkligen jobbigt för oss att undersöka hunden för den drar sig undan och ser allmänt ledsen ut.

Vi hade en som var superglad hund när han kom in. Så fort jag bytte om till kirurg kläder började hunden yla så att hela kliniken ekade. Vi fick heller inte tyst på hunden vad vi än gjorde. Till slut fick jag ta av mig mina arbetskläder och undersöka hunden och då gick det hur bra som helst. Tänk att ditt utseende av kläder kan göra så mycket för en hund.

Kaniner brukar vara lugna och inte röra sig ur fläcken just för att de inte känner sig hemma. Börjar man klämma på dem hoppar de upp på sina ägare direkt. Kaniner är också lättare att operera för de har bara få sjukdomar. De flesta kaninerna blir sjuka av den mat de äter och deras tänder filas då inte ned och då kan de dö för de kan ej äta med långa tänder.