Det var inte lätt att plugga till veterinär

Ni som följer mig vet att jag är utbildad veterinär och är akademiker.

Jag jobbar som veterinär och dessutom ställer jag upp volontär också om det skulle behövas. Häromdagen fick jag ett samtal av en tjej i Uppsala som hade sett en duva som vägrade att flyga. Hon hade lyft upp duvan och trodde att fågeln bara hade ett ben. Hon ringde då oss så att vi fick komma och titta på fågeln då den är vild dvs viltdjur måste de kontakta oss och får absolut inte ta hem djur.

Det visade sig att duvan hade två ben och behövde bara vila, vilket duvor gör när de är tonåringar. Denna tjej swishade oss pengar då hon fick höra att vi jobbade volontärt. Sagt och gjort åkte vi dit mitt i natten och tog hand om duvan. Då och då hörde denna tjej av sig till oss för att höra hur fågeln mådde.

Att studera till veterinär är lika jobbigt som att studera till läkare och tandläkare. Då vi tar hand om den anatomiska biten mellan mun, människa och djur. Jag gjorde också högskoleprovet för att komma in på veterinärlinjen.

 

Det finns också högskoleprov du kan plugga inom förbered dig inför högskoleprovet kan du göra genom dem. Det finns en version som är helt kostnadsfritt och så kan du också ta del av den som kostar, men då ingår det också väldigt mycket.

Det kan bli svårt att komma in på den linjen jag kom in på. Så gå gärna in på sidan så att du är väl förberedd när du ska göra högskoleprovet. För det är också en merit att ha gjort högskoleprovet med höga betyg. Kunskap är väldigt viktigt och har du inte höga betyg kan du försöka med högskoleprovet.

Tur att det finns sådana saker som att gå in på sidan och träna upp sitt ordförråd och alla frågor som kan tänkas komma upp på högskoleprovet.

Det är inte alla veterinärer som ställer upp frivilligt utan donation. Vi behöver fler veterinärer som ställer upp så vi blir mer än glada om ni gör högskoleprovet och tar hjälp av hpguiden utbildningar som är seriösa och fantastisk bra. Kanske blir det du nästa gång som får åka ut och hämta en stackars duva.

Att hjälpa människor och djur är en mycket värdefull gåva. Att jobba som veterinär är för mig en gåva. Samt så träffade jag mitt livs kärlek när jag pluggade.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *