Okategoriserade

Från Indonesien

Pungdjur

Mitt allra sista exotiska husdjur som jag ska skriva om är ett pungdjur som kommer från Indonesien – flygpungekorren. Den kommer ifrån Indonesien och i vissa delar i Australien. Dom är mycket små och väger inte mer än mellan 90 och 160 gram och kan bli mellan 10 – 12 år gamla i fångenskap. Dom trivs inte att leva ensamma.

Jag hittade ingen bra bild på just flygpungekorren,  men om du tänker dig en ekorre som bilden visar men att dom har mera skinn under tex armarna för att kunna förflytta sig lättare. Precis som en xx

Har man skaffat sig en flygpungekorre måste deras bur vara minst 4 kvm enligt jordbruksverket och vara minst 220 cm i höjd. Det ska finnas mycket saker att klättra på såsom grenar eller platser att sitta på. dom ska också ha vatten och matskålar som hänger lite överallt. Då dom är väldigt aktiva kräver dom mycket stimulering och då ska man skaffa ett hjul som dom ska springa i. Men tänk på att dom har en lång svans så då krävs det ett hjul så att den inte fastnar. Nått annat som dom tycker är kul är små bollar.

Ta reda på all info innan du skaffar ett husdjur både hos jordbruksverket och andra sidor.