Okategoriserade

Att få en iller tam

Älskar bus och lek

Här kommer mitt andra exotiska husdjur som jag tänkt skriva om. Jag skrev tidigare att jag skulle skriva om sju stycken husdjur som du kanske tänkt på och här kommer den anda illern. Ett husdjur som fanns tidigare i ganska stor utsträckning och som verkar vara på väg tillbaka igen.

En iller lever i ungefär sju år så tänk på det om du vill skaffa en. Men den kan också leva upp till tolv år. så planering är bra i detta fall precis som om man skaffar sig en hund eller katt. En iller har en väldigt snabb ämnesomsättning så den behöver hela tiden tillgång till både vatten och mat. Du ska undvika att ge en iller stora mängder av socker i någon form.

Tänk på att en iller är väldigt snabb och kan ta sig igenom små hål så små som 2,5 cm i diametern. Dom är busiga och äventyrliga men vill också ha en plats där dom sover tryggt och undangömt. Dom är väldigt tysta om du har den lös så se till att du inte trampar på dom då dom gillar att gömma sig både i, under och på saker.

Vill du skaffa en iller så läs på ordentligt innan du skaffar en.