Okategoriserade

Pygmeigelkott

Ett lättskött litet exotiskt husdjur

Som jag skrev i mitt förra inlägg skrev jag att jag skulle skriva lite om dom exotiska husdjuren som en del vill ha. Och jag tänkte börja med den lilla pygmeigelkotten. Dom är både små och lättskötta och man kan jämföra dom med en uppgradering av en hamster.

Då igelkottar är ett nattdjur så sover dom mest på dagen. Men självklart kommer du att få träffa din lilla igelkott på kvällen eller tidigt på morgonen. Om din igelkott känner sig till freds och trivs så ligger deras taggar utmed kroppen och dom känns mjuka och du kan klappa dom utan problem. Och när dom känner sig riktigt säkra så får du klia den på magen.

Din igelkott måste ha en yta att röra sig på på minst 20 kvadratmeter där den kan gå omkring. Det får inte vara för kallt utan rentutav varmt och en plats där den kan sova. Ett tips är att ha en kaninbur med en ramp så att din igelkott kan gå omkring.

Det finns mycket information att läsa om ifall du vill skaffa en pygmeigelkott och läs allt du kan innan du skaffar en.