Okategoriserade

Varför vill man ha exotiska djur?

Vilka är lagliga i Sverige?

Många vill ha ett husdjur och ofta vill man ha ett husdjur som sticker ut eller är ovanligt. Och då kanske ett exotiskt djur. Men man måste i sånna fall ta reda på vilka man får ha i Sverige och vad som krävs för att få ha det. Eller hur just det djuret som du vill ha kräver för omvårdnad och mat.

I sverige får man tex ha :

  • Afrikansk Pygméigelkott.
  • Iller
  • Råtta
  • Räv
  • Kapybara
  • Gerbil som är en ökenråtta
  • Flygpungekorre

Det är Jordbruksverket som bestämmer och gör regler för djur. Det är förbjudet att ha rovdjur, rovfåglar och apor som husdjur. Och det är inte heller tillåtet att para / korsa din hund eller katt med ett vilt djur.

Jag kommer i en liten serie framåt skriva inlägg om ovan djur som vissa vill ha som husdjur.