Okategoriserade

Getingstick

Bättre att söka hjälp

En hund eller katt kan också få stick från getingar, bin eller humlor. Det blir en liten svullnad och hunden eller katten blir lite öm precis som vi människor. Men det kan också bli en allergisk reaktion och då behöver man uppsöka en veterinär.

Om du ser gadden ska du försöka få bort den. Försök att inte klämma på gadden då den då kan spruta in mer gift. Rengör sticket med alsollösning eller klorhexidinlösning. Gör det ont kan man kyla ner sticket med en isbit som är inlindad i en fuktig trasa. Se till att hindra hunden eller katten att slicka på sticket.

Om sticket är i ansiktet, på nosen, i munnen eller i halsen kan det finnas risk att området svullnar upp och ditt djur får svårt att andas, äta, dricka eller svälja.  Då är det dags att kontakta en veterinär. Ett stick kan också likna ett ormbett.