Nu båt för prinsessan Estelle

Idrottsklubben AIK ingår i Konungens ständiga beskyddarskap och han sitter med som hedersledamot i fotbollsklubben som vann Allsvenskan förra året.

 

Men huruvida det faktiskt är AIK som kungafamiljen brinner mest för är en klurig fråga. I en intervju med Kalmarposten från 2007, när kungen besökte Solliden på Öland, lät han under förtroende avslöja att han egentligen höll på Djurgården när det gällde svensk ligafotboll. Oavsett vilket så skulle de också passa bra med en begagnad båt med prinsessan Estelles namn. Tex flipper 650 dc vore superkul för hela kungafamiljen.

Djurgården är nya ledare

Inför starten på Allsvenskan var Djurgården långt ifrån toppen när experter och journalister diskuterade vilka som kommer vinna serien i år. Förra året var det AIK som blev mästare och de flesta sa att det i år var Malmö FF:s tur. Men efter de första fyra omgångarna är det Djurgården som sitter på förstaplatsen med tre vunna matcher, en oavgjord och hela 10 poäng. Detta har de lyckats med trots att anfallaren Aiou Bajdi från Senegal lämnade klubben för att spela i österrikiska Rapid Wien i februari.

Estelle visar vilka hon hejar på

Alla bernadottar födds in i Solnaklubben och flera av dem, och deras ingifta partners, är erkända AIK-fans. Prins Daniel har sedan länge, och långt innan han träffade Kronprinsessan, hejat på AIK och kärleken till (Expressen) laget har förts vidare till prinsessan Estelle. När kungen firade sin 72-årsdag förra året hade hon till och med målat naglarna i svart och gult, vilket de flest säkert känner till är klubbens färger. Media spekulerade, givetvis skämtsamt, om huruvida detta var en liten pik till morfar kungen. Visste ni om att prinsessan Estelle också har en egen liten hund.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *