Okategoriserade

Koppeltvång

Det beror lite på var du bor vad som gäller

Om man äger en hund så är man skyldig att ta hand om den precis som du tar hand om dig själv. Hunden ska hållas ren, vara frisk, ha någonstans att sova, få mat och röra på sig. Det är egentligen bara att tänka på dig själv hur du skulle må om du inte klarade av något som du dagligen gör eller ska göra.

När man har hund ska man också ha uppsikt över sin hund precis som du har på dina barn. En hund måste lära sig vissa saker precis som dina barn. Det går inte bara av sig själv.

Vissa tycker att det är helt ok att ha sin hund okopplad när dom är ute och går. Och vad som gäller just för dig och din hund måste du kolla upp beroende på var du bor. I Stockholm är det koppeltvång, det innebär att du måste ha din hund kopplad på alla offentliga platser. Dock inte på hundrastplatser som finns. Under 1 mars till 20 augusti är det många djur som får sina ungar och då måste man vara extra försiktig. Och under 1 juni till 31 augusti får inte hundar befinna sig på badplatserna. Där finns det också undantag som tex Långholmens klippbad.

Så kolla upp med din kommun vad som gäller hos dig innan du släpper din hund. Informationen brukar finas på din kommuns hemsida.