Okategoriserade

Djur på våren

Snart vaknar dom små till liv igen

Det är snart vår och då vaknar våra små djur upp igen. Myrstackarna börjar synas och myrorna samlar till boet. Spindlarna börjar också vakna till liv såsom baggarna som legat i dvala under vintern under stenar och buskar.

Det föds också nya djur under våren. Räven får 4-5 stycken ungar i slutet av mars. Men dom finns dom två första månaderna i sitt bo så man kan inte se dom förrän runt juni. Rådjuren får sina ungar senare och får då 1-3 ungar runt juni.Och älgarna får sina i slutet av maj eller början av juni.

Det är tre vilda djur som vi kan se i vår natur när vi besöker den.

Sen finns det självklart andra vilda djur i vår natur som också får ungar såsom uttrar, lon, vildsvin och ekorrar. Och har vi tur kan vi få se dom och få dom på bild.