Okategoriserade

Det första husdjuret

När ditt barn vill ha ett husdjur

Nästan alla barn vill någon gång ha ett husdjur. Om en kompis har fått ett husdjur så går det väldigt snabbt att alla kommer hem och vill ha ett också. Men vad ska man egentligen börja med ?!

Även om ditt barn säger “jag lovar att ta hand om det” så är det ditt ansvar som förälder att se till att allt sköts runtomkring. Och beroende på hur gammalt ditt barn är och klarar av att göra. Sen är det tid och pengar som man också måste tänka på.

Livslängden är olika beroende på vilket djur ni ska köpa. Kaniner som brukar vara populära kan leva i 10 – 12 år. Dom kan också vara lite spralliga och ett barn måste lära sig hur man bäst håller i en kanin för att inte skada den eller att den blir rädd.

En katt är det allra populäraste husdjuret. Dom är både självständiga men också väldigt sällskapliga. Om ni startar med en kattunge kommer katten och ditt barn få en jättebra kontakt då katter är väldigt anpassningsbara.

Sen finns det självklart hundar om man har den tiden. Fiskar kanske inte är för det mindre barnet utan för lite äldre at lära sig att ta hand om. En hamster eller ett marsvin är också bra att börja med, men då måste man tänka på att dom inte lever så länge. Eller varför inte en sköldpadda.

Vilket husdjur du än väljer ska ni kolla upp först vad som behövs till var och en och hur mycket tid ni själva har att ta hand om husdjuret tillsammans med barnet.