Okategoriserade

Fryser din hund på promenaden

Ett vanligt täcke

Nu när det börjar bli kallare på kvällarna kanske din hund fryser när du går ut på er kvällspromenad. Då kanske du ska skaffa en tröja, täcke eller overall.

Alla hundar är olika när det gäller både storlek, päls och vad dom tycker om årstiderna.

fryser

Vissa hundar fryser inte alls och vissa hundar tror man fryser när man ska gå ut med dom då dom skakar i hela kroppen. Men det kan också vara för att dom är nervösa eller rädda.

Det första man måste ta reda på är om dom verkligen fryser eller om dom är rädda,

Och är dom rädda så kan det vara bra att träna dom bara att gå ut genom dörren innan det blir en längre promenad. Om du sen märker att din hund inte längre skakar så är det inte för att den fryser.

Fryser

Men är det så att du har en hund med mycket kort päls och som börjar frysa på hösten kanske det är dax att köpa ett täcke. Ett täcke som värmer din hund över rygg och mage gör att din hund blir varmare och slipper frysa.

Ibland kan det vara svårt att hitta ett bra täcke. Men ta mått på din hund från halsen till svansen så blir det mycket lättare. Eller så tar du med din hund till en djuraffär så hjälper dom dig med att hitta rätt täcke för din hund.

Vet du exakt vad din hund ska ha så finns det många sidor på internet som säljer täcken. Och det finns både tunnare och mycket tjockare täcken att välja på. Eller varför inte en hel overall om det regnar mycket ?!