Okategoriserade

Dags att byta lite genre och börja läsa deckare.

Bok, Läs, Glasögon, Läsglasögon, Litteratur, Kunskap

Jag har precis börjat läsa en ny bok. Detta är en deckare och det var länge sedan jag jag läste just en deckare. Det kan gå lite i perioder för mig när det kommer till olika genre. Men nu när man är ledig några dagar så passa det bra. ibland tycker jag att det är skönt och avkopplande att lyssna på en ljudbok.

Spänningen håller dig vaken.

När men lyssnar eller läser en deckare är det så skönt och det är oftast så spännande att du inte somnar när du läser eller lyssnar som många gånger annars. Dessutom man du koppla i ett par hörlurar och göra andra sysslor.

Boken jag vill tipsa er om som jag har börjat läsa heter I tomma intet. Den handlar om privatdetektiv Jessica Shaw. Hon får ett anonymt tips och ett foto på en liten flicka. Som försvann spårlöst för tjugofem år sedan vänds hennes tillvaro uppochner. Flickan som syns på det gamla fotografiet är hon själv.

Fast besluten att ta reda på sanningen om sitt eget förflutna beger sig Jessica till den förort till Los Angeles. Där hon ska ha bott de första åren av sitt liv och där hennes biologiska mor mördades. Samma kväll som Jessica själv försvann. Polisen verkar ha gett upp fallet för länge sedan. Jessica närmar sig sanningen steg för steg utan att inse vilken fara hon utsätter sig för.
Samtidigt som Jessica ägnar sig åt sitt förflutna jobbar kriminalinspektör Jason Pryce på ett uppmärksammat fall. Ett brutalt mord på en ung kvinnlig student. Mordet har skett i samma stadsdel som Jessica rör sig i. Och när deras vägar korsas börjar Jessica misstänka att Pryce vet mer om hennes fall än vad han ger sken av.