Vem är jag?

Egentligen tänkte jag ge en presentation av mig själv i första inlägget. Vid närmare eftertanke så blev det en sorts presentation också, även om det inte blev på det sätt jag planerat. Men vad gör det. Vem är då jag som blivit en hängiven bloggare?

Jag heter Jan Erik och är  30 år och jobbar som veterinär.

Att jobba som veterinär på SLU i Uppsala är en spännande och givande upplevelse. På SLU (Sveriges lantbruksuniversitet) bedrivs forskning och utbildning inom områden som veterinärmedicin, djurhälsa och hållbarhet. Som veterinär på SLU är man en viktig del av ett team som arbetar för att främja välbefinnande och hälsa hos både djur och människor.

En veterinär på SLU kan arbeta inom olika områden. En del veterinärer är knutna till institutionen för kliniska vetenskaper och utför kliniska undersökningar och behandlingar av djur. Det kan handla om allt från vanliga husdjur som hundar och katter till större djur som hästar och kor. Andra veterinärer är forskare inom områden som djurens beteende, djurskydd och zoonotiska sjukdomar.

Förutom att arbeta med djur kan en veterinär på SLU också vara involverad i undervisningen av blivande veterinärer och andra studenter inom djurvetenskap. Det kan innebära att hålla föreläsningar, handleda studenter i praktiska moment och bedöma examensuppgifter.

Att jobba som veterinär på SLU innebär att man har tillgång till en stor mängd resurser och expertis inom området. Man har möjlighet att delta i olika forskningsprojekt och samarbeta med kollegor från olika discipliner. Dessutom har man tillgång till toppmoderna faciliteter och utrustning som underlättar arbetet med både kliniska fall och forskning.

En annan fördel med att jobba som veterinär på SLU är möjligheten att bidra till samhällets utveckling och hållbarhet. Genom att arbeta för bättre djurhälsa och välbefinnande bidrar man till att skapa en mer hållbar livsmedelsproduktion och minska risken för sjukdomsutbrott som kan påverka både djur och människor.

Digitalhälsan

konstnär

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *