Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Att säga Nej till sig själv i stunden för att kunna säga Ja på sikt

Varmt välkommen till min blogg, och till mitt första inlägg någonsin. Det dröjde bara fyra år innan jag kom till skott. I flera år har jag funderat på att börja blogga. Men, det var alltså nu som det var mening. Och jag som precis ändrat mitt mindset från att inte hinna tillräckligt, till att det som händer är en bonus. Inte för att jag brukar vänta fyra år innan jag kommer till skott med andra saker. Tvärt om. Inställningen lugnar min annars aktiva prestationspiska som ständigt påminner om allt möjligt jag borde ha kunnat hinna med, om det bara inte var för att jag blev trött emellanåt, behövde äta lite, ibland vila lite och ibland utvärdera om jag är på rätt väg. Kort sagt, om jag bara var lite mer robotlik och lite mindre människa, så skulle jag hinna med mycket mer. Men min nya inställning vänder på allt. Istället för att rösten inom mig som så ofta ger dåligt samvete och skapar stress, händer det att jag känner mig nöjd och faktiskt ganska duktig istället. Något som ger energi, istället för att ta energi. Nu kan jag ha en dialog med min inre kritiker. En kritiker som jag tidigare bara brukade lyssna till och som dikterade villkoren. I slutet av dagen när den brukar göra sig påmind med ett uppfodrande ”Det finns rätt många saker kvar på din Att göra-lista”. Då svarar jag. ”Det kanske det gör. Men jag har hunnit med andra bra saker idag som också behöver bli gjorda, och det utan att bli stressad. Det kommer en dag imorgon också”. Så varför ska jag köpa min inre kritikers bullshit, när jag kan må bra istället. Det här är mitt bästa sätt att må bra och inte bli utbränd, att vara rädd om mig själv och samtidigt vara närvarande. Jag säger NEJ till mig själv i stunden, för att kunna säga JA till mig själv på sikt. Busenkelt, eller hur? Prova du också.

 

3 comments / Add your comment below

 1. Bra insikt! Veckan har fler dagar, månaden fler veckor och året fler månader. Det som inte görs just idag blir gjort en annan dag.

 2. Howdy!
  This is my first visit to your blog! We are a team of volunteers and starting
  a new
  initiative in a community in the same
  niche. Your blog provided us beneficial information
  to work on. You have done a extraordinary job!

Lämna ett svar

Till startsidan