Okategoriserade

Idag är det inte konstigt

Jag tycker det är underbart och absolut inget konstigt

Idag är det inte konstigt att prata om att man är gay, homosexuell, lesbisk eller transsexuell eller vad man nu är. Det är gay-galor på tv, människor visar att dom vill byta kön och andra visar upp sig i motsatta kläder. Jag tycker det är underbart att det inte längre är tabu att prata om det. Visst finns det fortfarande människor som blir mobbade eller som fortfarande inte vågar visa vem dom vill vara. Men över lag tycker jag att det är lättare idag mot tidigare. Jag hoppas jag inte har fel nu.

Idag är det inte konstigt

Jag vet inte hur många det är som har sett programet om “snickare björn” från Äntligen hemma. Jag gjorde det i alla fall och precis som många andra så vart det många tårar som rullade ner från kinderna. Det är starkt att kunna visa vem man vill vara. Hur familjen stöttar och hur han kan vara men ändå visa sina känslor.

Idag är det inte konstigt

Det måste vara underbart att Björn äntligen kan visa vem han är och som han vill vara med sitt nya namn Lee.

Skillnaden mellan allt

Att vara gay och lesbisk vet alla vad det är. Det finns en massa andra nick-name på det också, men det är nog dom vanligaste. Sen finns det ju andra könsidentiteter som det nu börjar pratas om. Som snickare Björn som nu är på tv med sin serie och sitt liv. Att vara transsexuell är att man vill vara det andra könet än vad man egentligen föddes i. Det gäller både för kvinnor och män. Jag tycker oftast att folk tror att det mest är män som man säger kan vara transsexuella. Det är nog för att det blir en sån skillnad när en man sätter på sig en kjol. Jämför när en kvinna vill vara en man för byxor har ju kvinnor redan nu, och att sätta på sig en kostym som kvinna är heller inget konstigt.

Idag är det inte konstigt

När man inte riktigt vet vad man egentligen ska identifiera sig med kan man säga att man är icke-binär. i Sverige måste man identifiera sig med att antingen vara kvinna eller man. I Tyskland, Australien, Indien och Nepal kan man identifiera sig med ett tredje kön som innebär att man varken är kvinna eller man. Undrar om det kommer hit? Det tror inte jag då vi är rätt präktiga i Sverige med alla lagar. Men sen hur man lever och känner är en annan sak. Jag tycker vi blir starkare och starkare i Sverige och pratar mer om vad vi tycker och känner.

Det går framåt

Alla länder har sina lagar och här i Sverige har det hänt en hel del och när det handlar om sexualitet så började det redan 1944 då relationer av samma kön avkriminaliserades. 1972 var Sverige det första landat där man kunde få en könstillhörighet ändrad och några år sedan avskrevs det att man har en sjukdomsdiagnos vid en homosexualitet. 1988 fick man enligt lag bli sambo vid homosexuella par. Sen tog det sju år tills man fick registrera ett partnerskap. Sen har det varit mycket prat om diskriminering både i skolor och arbete och 2003 fick man bli adoptivföräldrar.