Okategoriserade

Smällare

Tänk på andra

Jag trodde att smällare inte var något som såldes eller användes längre, men där hade jag helt fel. Under nyår brukar det både säljas och skjutas både raketer och smällare. Och det finns både djur och människor som inte tycker om dessa. Vi människor kan gå in i ett rum och stänga in oss, men djuren som finns ute har ingenstans att ta vägen.

Sen 2000 är det förbjudet att både sälja och använda smällare. Och den 1 juni 2019 kom det nya regler för fyrverkerier i Sverige som stoppar försäljningen av de vanligaste raketerna till privatpersoner utan tillstånd. Men det verkar fortfarande finnas att köpa eller få tag i.

Häromdagen hörde jag barn som pratade om just smällare och då kom jag att tänka på att när jag var liten så fanns det påsksmällare. Men dom verkar ha dött ut idag. Och det tycker jag är bra. Vissa använder dessa smällare för att skrämma andra och det tycker jag är helt galet. Man kastar små smällare på marken bland folk och så smäller det till. Jag tycker inte heller om dom här smällarna. Man hoppar till av sig själv och jag kan tom bli arg när detta sker.

Det hemska är att idag sitter det människor hemma och gör egna smällare och det är ju rent utav livsfarligt. Man kan både skada sig själv om man inte vet vad man håller på med. Och smällaren kan också skada andra om man använd något som är farligt. Jag hoppas att vi slipper en massa smällare i påsk i alla fall.