Okategoriserade

Vår

Vårmånader

Vilka månader är det egentligen som man säger att det är vår ? Det kan jag tala om : mars, april och maj ! I år känns det som om många fler har längtat mer efter våren mot förra året. Och den 15 februari anlände den meteorologiska våren till södra Götaland.

Ett vårtecken i naturen är tex snödroppe, vintergäck och hyacint. Andra saker är också islossning och att snön smälter. Och det kan ibland utlösa vårfloder. Under våren vaknar också smådjuren. Myrstacken sjuder av liv, spindlarna börjar titta fram och det rör sig under stenarna. Lite längre fram när solen värmer så kommer alla vackra fjärilar. Gräset börjar bli grönt igen. Blommor kommer upp ur jorden och träden får små gröna knoppar. Flytt-fåglarna kommer också tillbaka.

I april börjar blommorna blomma :

  • Backsippa
  • Blåbär
  • Blåsippa
  • Gullviva
  • Pestskråp
  • Svalört
  • Vitsippa
  • Vårlök
Efter våren kommer sommaren och i år sägs det att det blir milt under juli med lite regn.