Okategoriserade

Marsvin är en gnagare

Populärt bland barn

När barn börjar bli i den åldern att dom vill ha ett husdjur så är marsvin ett bra djur att börja med. Dom är lugna och lätta att ta hand om.

Medelåldern för ett marsvin är 5 – 6 år men kan också bli äldre. Och det finns både korthåriga, strävhåriga och långhåriga och dom finns i olika färger.

Ett marsvin ska alltid ha färskt vatten och hö i sin bur. Höt ska vara torrt och lukta gott och det ska också ligga på golvet i buren. Marsvin har en snabb ämnesomsättning och magen behöver hållas igång hela tiden och måste då kunna ha tillgång till hö dygnet runt. Höt gör också att tänderna hålls lagom långa då höt nöter deras tänder.

Marsvin älskar också grönsaker och är också nyttigt för dom. Dessutom får dom då i sig dom vitaminer som dom behöver. Försök att ha olika grönsaker dag för dag – vitkål, blomkål, morot, gurka…..

Innan du köper ert marsin så se till att ni har bur, vattenflaska och allt hemma innan. Om ni är osäkra på vad ett marsvin behöver finns mycket info på nätet och din zoo butik kan också hjälpa dig med allt.