Inlägg

Att säga ja till en bra ventilation

Nu vill jag berätta om varför jag har skaffat en bra ventilation

Det dröjde bara fyra år innan jag kom till skott. I flera år har jag funderat på att köpa en ventilation. Men, det var alltså nu som det var mening att verkligen köpa en ventilation. Och jag som precis ändrat mitt mindset från att inte hinna tillräckligt, till att det som händer är en bonus. Inte för att jag brukar vänta fyra år innan jag kommer till skott med andra saker.

Tvärt om. Inställningen lugnar min annars aktiva prestationspiska som ständigt påminner om allt möjligt jag borde ha kunnat hinna med, om det bara inte var för att jag blev trött emellanåt, behövde äta lite, ibland vila lite och ibland utvärdera om jag är på rätt väg. Kort sagt, om jag bara var lite mer robotlik och lite mindre människa, så skulle jag hinna med mycket mer. Nu gäller det verkligen att skaffa sig den bästa ventilationen.

Men min nya inställning vänder på allt. Istället för att rösten inom mig som så ofta ger dåligt samvete och skapar stress, händer det att jag känner mig nöjd och faktiskt ganska duktig istället. Jag verkligen förtjänar en bra ventilation som kan ge mig bra luft på jobbet och i hemmet. Något som ger energi, istället för att ta energi. Nu kan jag ha en dialog med min inre kritiker. En kritiker som jag tidigare bara brukade lyssna till och som dikterade villkoren. I slutet av dagen när den brukar göra sig påmind med ett uppfodrande ”Det finns rätt många saker kvar på din Att göra-lista”.

Då svarar jag. ”Det kanske det gör. Men jag har hunnit med andra bra saker idag som också behöver bli gjorda, och det utan att bli stressad. Det kommer en dag imorgon också”. Så varför ska jag köpa min inre kritikers bullshit, när jag kan må bra istället. Det här är mitt bästa sätt att må bra och inte bli utbränd, att vara rädd om mig själv och samtidigt vara närvarande. Jag säger NEJ till mig själv i stunden, för att kunna säga JA till mig själv på sikt. Busenkelt, eller hur? Prova du också.