Inlägg

Har du haft igelkottar i din trädgård

Ta hand om igelkottarna på hösten

Om du har haft igelkottar i din trädgård under sommaren så kan du hjälpa dom nu under hösten och vintern.

I mitten av oktober brukar dom flesta igelkottarna ha byggt sitt bo och gått i dvala. Men för att dom ska kunna göra det behöver dom också någonstans att bygga sitt bo.

Om du har en trädgård som brukar fyllas med löv så kratta inte bort alla löv och kasta. Igelkottar tycker om lövhögar och snåriga buskar där dom bygger sitt bo. Kvistar ger stadga till deras bo och löven isolerar dom.

Du kan också kratta ihop dina löv och lägga dom i en hörna i din trädgård så att barn och husdjur inte stör igelkottarna som byggt bo.

När man ändå vill vila ute i naturen så kan man hitta flera olika sorters djur. Just därför rekommenderar jag att du kopplar av med en hängmatta om du får tid över. Du hittar massor av olika hängmattor online och även på andra sidor som jag rekommenderar nedan.

Hängmatta bäst för din rygg

Ryggen mår bra om du kopplar av på en hängmatta vare sig det är varmt eller kallt ute.  Är det kallt ute så kan du alltid klä dig lite varmt så att du slipper frysa. För när man fryser så spänner man sig och då får man ont i sina muskler. Det är därför man alltid ska slappna av när det är varmt. Eller man ska klä sig varmt så att man slipper spänna sig.

Grilla korv när det är kallt ute

Man kan också bli frusen om man är hungrig så därför är det bra om du kopplar av på mättande mage. Ligger du på en hängmatta på fastande mage så kommer du ändå att frysa.

Husdjur ger lugn

Har du husdjur så vet du att deras energi också ger oss en lugn känsla. För när vi har dem i knät så blir vi mycket lugnare. Om du ej har husdjur hemma kan du skaffa dig ett eller låna grannens husdjur gör också gott för din energi. Vi behöver behålla vår energi hela tiden för att må bra.