Okategoriserade

Klor ska klippas

Hur ofta klipper du ditt djurs klor ?

Vi får ofta frågan hur ofta och hur man klipper klor på sin hund eller katt. Många vill klara av det själv istället för att behöva gå iväg till en veterinär eller nån butik.

Jag tycker du ska fråga både din veterinär eller där du klipper klorna på ditt husdjur om hjälp.

Hur ofta du klipper klorna på din hund eller katt beror lite på hur fort klorna växer. Vissa klipper klorna på sin hund en gång i veckan, menas andra gör det en gång i månaden.

Vissa katter och hundar tycker att det är obehagligt när man håller i tassen och ska klippa och då kanske du ska ta en tass eller rent av sagt en klo om dan. Till slut kommer dom förstå och koppla av mer och mer. Och när man är klar och får en liten belöning så kommer dom definitivt ihåg det.

Köp en klossar efter hur stor hund du har. Och en som är skön i handen och lätt att använda. Har du en mindre hund har dom också små klor och då kan du använda en klossar för katter.

Utekatter behöver lite längre klor för att kunna klättra i träden och vässar ofta klorna själva ute. Men det kan vara bra att träna dom ändå att ligga ner och få klorna klippta. För på vintern kanske dom inte är ute så länge och ofta och vässar inte klorna ute på samma sätt.