Okategoriserade

När man tar egna selfies med sin egen mobil

Jag är ingen duktig fotograf men jag älskar att ta bilder med min mobil.

Här är en av bilderna med den blev liten när jag la upp den på bloggen och jag förstår knappt varför.

I dag åker jag en tripp till Göteborg en stad jag älskar för vi är några vänner som ska träffas på hemmaplan och titta lite på fotboll och äta pizza.

Vart kommer namnet Göteborg i från?

Namnet Göteborg började användas för staden i början av 1600-talet. Alternativa stavningar har bland annat varit Giötheborg 1605, Göteborgh och Gothenburg 1607 och Gamble Gotenborg 1619. I utländska sammanhang och speciellt då i engelska språket används idag namnet Gothenburg, vilket gör Göteborg unikt och är den enda staden i Sverige som därmed även har ett vedertaget engelskt namn. Själva namnet kommer ursprungligen av att Göteborg var en befäst stad vid Göta älv.