Okategoriserade

Adjöss till kyliga golv

Höst, kyla och mörker. Tänk dig känslan att på morgonen kunna sätta ner fötterna på ett varmt golv eller ha ett badrumsgolv som torkar snabbt efter duschen. Den känslan uppnås genom att skaffa golvvärme och detta kan ebeco.se hjälpa till med. 

 

Men att golvvärme är skönt för fötterna visste ni redan, men det finns faktiskt många andra fördelar med denna värmekälla. Värme kommer alltid nerifrån, det vill säga att om fötterna är varma blir hela kroppen varm. Det mest optimala värmefördelningen är just varme fötter och svalt huvud. Det är bara med golvvärme som vi kan få denna positiva värmefördelning. 

 

Men blir det inte väldigt dyrt med golvvärme tänker du kanske då. Faktum är att med rätt värmefördelning kan du sänka temperaturen några grader men ändå behålla ett behagligt klimat eftersom värmen hamnar på rätt ställe. 

Att sänka temperaturen bara några grader innebär en stor sänkning av energiförbrukningen. Golvvärme ger också en mycket jämnare fördelning av värmen i rummet. På detta sätt behöver det inte nödvändigtvis bli dyrare med golvvärme.

 

En annan fördel med golvvärme är att den inte syns, det vill säga den är snygg rent inredningsmässigt. Du kan möblera fritt utan att något är i vägen.

 

Tro det eller ej, men golvvärme är även praktiskt och hygieniskt. Med golvvärme får du en bättre inomhusluft, något som är extra bra för dig med allergi och liknande. Anledningen till detta är att luften cirkulerar mindre med golvvärme och det blir då färre dammpartiklar som far runt. Sen innebär ett varmt golv också ett torrt golv vilket innebär en mindre tillväxt av kvalster och andra organismer. Värmegolv kan därför vara extra positivt i hallen där man ofta kommer in med blöta skor. 

 

Golvvärme ger en behaglig värme eftersom det är ett lågtemperatursystem. Det innebär att golvytans temperatur är väldigt låg jämfört med exempelvis på en radiator, men ytan däremot är desto större. På så vis blir det tillräckligt varmt i rummet utan att luften blir för het eller bränd 

 

Ebeco.se har lång erfarenhet av golvvärme och kan hjälpa dig att hitta den bästa lösningen för just dig. De erbjuder driftsäkra och energieffektiva produkter. De ger dig även hela 25 (!!) års garanti på sina golvvärmesystem, så du kan känna dig helt trygg. 

 

Läs mer på deras hemsida om olika golvvärmelösningar och vad som kan passa hos just dig.