Okategoriserade

Närvaro viktigt i vardagen

Bilden på blomman nedan är tagen under en semester i Ponta Delgada på Azorerna, för några år sedan. Den lilla lilla blomman utgör uppmärksamheten på bilden istället för den grå vägen bredvid. Vägen tar oss till ett mål, från en destination. Den lilla blomman ger oss en upplevelse med sinnena utan att det finns ett mål. Jag skulle ha missat den här om det inte var för att jag gått fel väg. Tycker att den ser ut som en minibukett. Och jag är väldigt fascinerad av att den har olika färger på blommorna.

 

Små saker förgyller

Här kommer en vardagspåminnelse om att välja det vi vill ha mer av i livet, och därför också lägga mer focus på det. Vilken del av verkligheten vill vi ska få utrymme i våra liv? Jag tar ett ett exempel. Om man sitter i en bil och kör i 120 kilometer i timmen går det inte att uppfatta en liten blomma som denna. Men, gör man ett stop. Kliver ur bilen och tar sig en titt på omgivningen så kan man upptäcka väldigt intressanta saker. De här vardagliga, till synes obetydliga sakerna är en biljett till att vara mer närvarande i stunden, njuta mer och reflektera mer.

Var kräsen

Det är inte alltid man kan eller ens bör välja att fokusera på de små sakerna istället för de stora. Men, om de får ett större utrymme, så förgyller de helhetsupplevelsen med sin variation. Och många små upplevelser kan påverka den stora bilden, som i sin tur gör att vi kanske väljer andra vägar än de vi först planerat. Just därför är det viktigt att vara kräsen. Inte bara när det gäller våra mål i livet. Utan även när det gäller de vardagliga små händelserna. Kräsen för vad vi väljer att ge uppmärksamhet till. Kräsen för vad vi väljer att investera våra tankar och känslor i. Och närvarande nog för att kunna se det som ger oss energi och får oss att må bra.

Bifogar här en länk med information om Ponta Delgada:

https://azorerna.nu/azorerna_sevardheter/azorerna_sevardheter_ponta_delgada/azorerna_sevardheter_ponta_delgada.htm