Okategoriserade

Min inre man har gått sönder

Allt som sker är till för att lämna plats för något bättre. Det är vad jag vill tro. Även om det inte ser så ut i stunden, så är det en inbjudan till en förändring. Men bara om jag väljer att förvalta det som händer.

Fel att laga honom?

För några dagar sedan skulle jag byta gardiner. När jag står där och balanserar på stolen så glider gardinstången isär i två delar. Den ena dunsar i golvet och drar med sig en staty på en man, som jag har i fönstret. Jag tycker väldigt mycket om honom. Ena armen slås av. Så onödigt tänker jag, och känner mig både arg och ledsen. Min vackra man har gått sönder. Jag spenderar en del tid på att tänka ut hur jag kan försöka laga honom igen. Med rätt lim och genom att stoppa armen med något lämpligt kan den kanske bli mer stabil. Men, så slår det mig. Tänk om jag bara borde strunta i det? För om jag leker med tanken på att han är en symbol för min inre man, då kanske det är fel att laga honom?

 

Dags att släppa taget

Jag tror att vi alla har en maskulin och en feminin aspekt av oss själva, oavsett om vi är män eller kvinnor. De partners vi väljer och hur vi själva är, återspeglas tydligt genom våra inre maskulina och feminina aspekter. Eller för att uttrycka det med andra ord, genom våra inre män och kvinnor. Om statyn är en återspegling av min inre man så kanske det är dags för honom att gå sönder, bara för att lämna plats för en annan man? Den här mannen som inte bara kämpar, utan överpresterar. Köpa kaffe online Det syns ju tydligt, både på hans muskler och på att allt hår ramlat av. Jag känner väl igen denna sida hos mig själv. Och faktiskt, i en och annan före detta partner. Det kanske helt enkelt är dags att begrava denna egenskapen. Eller åtminstone låta denna egenskapen vara mindre dominant. Vilken man som kommer att komma i hans ställe vet jag ännu inte. Men, förmodligen och förhoppningsvis, någon som inte överpresterar så hårt. Någon som känner att han duger ändå, precis som han är. Jag har bestämt mig. Jag kommer inte att laga honom, men jag kommer att sörja honom. Nu är det dags att släppa taget. Köpa kaffe online